The New Now

In het nieuwe nu, wat ook wel het nieuwe normaal wordt genoemd, ben ik zeer dankbaar voor een gezond lichaam en een opmerkelijk (ja echt, ik verbaas me er zelf over) positief ingesteld brein. Tegelijkertijd hoor ik mijzelf ook zeggen in gesprekken, dat ik het gevoel heb alsof ik in het donker loop naar een onbekende bestemming. Ik voel me behoorlijk stuurloos en niet in controle over mijn toekomst. Is er nog genoeg waardering en vraag naar kunst- en cultuur?

Deze onzekerheid raakt me. Toch realiseerde ik me dat het tegelijkertijd een enorme vrijheid geeft. Het is het soort gevoel van onverwoestbaar zijn omdat je toch al vernietigd bent. Opeens besef ik me — In The New Now is kunst (maken, delen en ervaren) een van de grootse rijkdommen geworden.

Foto bijschrift; Tijdens de weken van quarantine ging ik elke dag op dit basketbalveldje een uurtje met mijn kinderen buitenspelen. Om nog wat beweging te krijgen liep ik rechthoekige ‘rondjes’ om het veld. Het voelde alsof ik op de luchtplaats van een gevangenis was.